Energie-Blog

André Jurres

about

Periode 1991-2002 De telecom age

In aanloop naar het jaar 1998 werkte André voornamelijk voor TeliaSonera(toen gekend o.a. als Telecom Finland) en Proximus(toen bekend als Belgacom) in hoofdzakelijk Frankrijk, Nederland en Rusland waar nieuwe mobiele en glasvezelnetwerken werden gebouwd.  Door te werken in andere landen op dit unieke moment van liberalisering ontwikkelden we kennis die tot op vandaag nuttig zijn.  De groeipercentages voor zowel mobiel als Internet gingen letterlijk door het dak.  De meest optimistische scenario’s waren dat 40% van de bevolking deze nieuwe vormen van communicatie zouden gebruiken, de rest is geschiedenis.  André had zowel de leiding van projecten en hij ondersteunende lokale directies in het definiëren van hun strategie. Er werd voor meer dan 500 miljoen Euro geïnvesteerd.  Alleen als team en dankzij vele collega’s was dit mogelijk, mijn speciale dank gaat uit naar Jacques, Gregory, Linda, Guy, Marc, Hein, Alain, Dirk, Ami, Irene, Nicole, Shirley en nog vele andere collega’s die het succes mee mogelijk maakte.

 

De energy age

 

WattPlus/Essent Belgium

In 2001/2002 vroeg een zakenvriend in Maastricht mij om hem en zijn directie bij te staan om een strategie te bepalen hoe om te gaan met de liberalisering in de energiemarkt. André richtte daardoor eind 2001 WattPlus op en binnen de acht weken werd de eerste klant verwelkomt.  Samen met een team van starters bouwden ze in het voorjaar van 2002 een strategie uit om ook de consumtenmarkt te bereiken zodra deze markten vrij kwamen.  Als eerste kwam WattPlus in Vlaanderen in 2003 met groene stroom op de markt waar alle gezinnen vanaf dag één gebruik van konden maken. Toen André stopte bij Essent Belgium maakte het bedrijf meer dan 20.000 gezinnen klant per maand en bedroeg de omzet al meer dan 250 miljoen Euro. Speciale dank gaat uit naar het startteam, Ferenc, Fonny, Jan, Robert, Benoit en mijn vele collega’s bij Essent Belgium dat vandaag bij de top vier leveranciers behoord in België.

 

NPG energy

Reeds in 2007 startte André samen Jacques de voorbereiding voor de ontwikkeling van een bedrijf dat lokale ontwikkelaars ging helpen in het verwezelijken van hun duurzame energieprojecten in de Benelux. In 2008 startte het bedrijf en werd er voor meer dan 100 miljoen Euro eigen middelen geïnvesteerd en groeit NPG vandaag verder onder de vleugels van Enovos, het Luxemburgs energie overheidsbedrijf.  Ook hier een speciale dank aan de inzet van vele collega’s, partners en mede-investeerders, Carolien, Frank, Roger, Philippe, Christijn, Mina, Nico, Maarten, Jean, Ivan, Guido, Peter, Anthony en nog vele andere toffe professionals.

 

Andere activiteiten en mandaten

Naast mijn operationele activiteiten maak ik graag tijd voor studies die ik aan diverse overheden en bedrijven ter beschikking stel om zo meer inzicht of ideeen te geven in onze markten.  Bijvoorbeeld één studie genaamd Back to the Future ging over het gebruik van nieuwe technologie om steenkool effienter te gebruiken dan nu het geval is en verder werd ook ingegaan op de waarde van kerncentrales in België.  Andere studies over nieuwe oplossingen in energie efficientie door gebruik van A.I; worden nu in de markt gelanceerd.

Sinds tien jaar neem ik deel aan energie summits zoals EPG, Renewable Europe voor in wisselend Praag, Wenen en Londen waar in enkele dagen door vele industrie spelers wordt ingegaan op de ontwikkelingen van onze markt.  Daarnaast ben ik ook bestuurder en commissaris bij diverse bedrijven in België en Nederland.

 

 

 

Over Energie-Blog

Energie-blog.com is een blog met als onderwerp energie. Op dit platform voor hoofdzakelijk de electriciteits- en gasmarkt worden zaken besproken zoals trends, nieuwe regel- en wetgeving, technische ontwikkelingen en discussies. De bedoeling is om een blog te bouwen waar iedereen die actief is in onze markt meewerkt aan transparante en correctie informatie zodat onze industrie beter begrepen wordt. Alle ideeën omtrent uitbreiding en verbetering van onze energieblog zijn uiteraard welkom.
Tot blogs,

André Jurres

andre.jurres@voltenergy.eu

 • De Telecom age

  Periode 1991-2002
  In aanloop naar het jaar 1998 werkte André voornamelijk voor TeliaSonera en Proximus in hoofdzakelijk Frankrijk, Nederland en Rusland waar nieuwe mobiele en ...


  Lees meer
 • Energy age

  In 2001/002 vroeg een zakenvriend in Maastricht mij om hem en zijn directie bij te staan om een strategie te bepalen hoe om te gaan met de liberalisering in de energiemarkt. André richtte daardoor eind 2001 WattP ...


  Lees meer
 • NPG energy

  Reeds in 2007 startte André samen Jacques de voorbereiding voor de ontwikkeling van een bedrijf dat lokale ontwikkelaars ging helpen in het verwezelijken van hun duurzame energieprojecten in de Benelux ...


  Lees meer
 • André invest

  Naast mijn operationele activiteiten maak ik graag tijd voor studies die ik aan diverse overheden en bedrijven ter beschikking stel om zo meer inzicht of ideeen te geven in onze markten ....


  Lees meer