Energie-Blog

André Jurres

Vandaag een bijdrage uit Nederland van Vincent Noach van het bedrijf VC Trade(www.vctrade.nl)

Kleine geschiedenisles
Even een kleine introductie van zonnepanelen: Albert Einstein was de eerste die het foto-elektrische effect wist te verklaren en ontving daar in 1921 de Nobelprijs voor de natuurkunde voor. Zonnepanelen zijn de afgelopen decennia veel veranderd. Ze worden efficiënter, frames worden lichter, zonnepanelen zijn sterker en ze zijn ook betaalbaar geworden.

Met bijvoorbeeld zeer sterke Sikaflex lijm is ook de montage de afgelopen jaren veel gemakkelijker gemaakt. De lijmmethode in plaats van de ouderwetse moer- en boutmethode is minder belastend voor uw boot, camper of caravan en zorgt ervoor dat er geen lekkage voorkomt zoals ''vroe-ger''een veel besproken probleem. Zonnepanelen worden steeds populairder in Nederland. Het CBS heeft cijfers gepubliceerd over 2011 en het blijkt dat er bijna 60 megawatt (1 megawatt = 1 miljoen watt) bij is geplaatst/gekocht aan zonnepanelen.


De totale elektriciteitsproductie uit 145 megawatt zonnestroom was in 2011: 100 miljoen kWh. Echter is dit maar 0,1 procent van het totale elektriciteitsverbruik.
Duurzaam

Vincent verwacht dat de komende jaren zonne-energie nog populairder zal worden, ook onder recreanten, vooral omdat het voor zoveel vrijheid zorgt. Ook het milieu gaat steeds meer een rol innemen. Zonne-energie is schoon en 100 % duurzaam. Waar u ook ter wereld bent: altijd gratis gebruik maken van energie uit de zonlicht zonder lawaai of CO2 uitstoot.

Door de zon als energiebron te gebruiken voorziet u op een duurzame, maar onafhankelijk manier van elektriciteit en draagt u bij aan een beter milieu. Wist u dat zonnepanelen ook werken op uw boot, camper of caravan als het bewolkt is? Heeft u meer vragen of wilt u weten hoe dat zit? Stel dan uw vraag aan ons.


Altijd een koud wijntje of biertje

Vrijheid ervaren met zonnepanelen kan door uw accu overdag op te laden met een zonnepaneel. Wilt u genieten van een koud wijntje? De zon biedt genoeg energie om via uw zonnepaneel de koelbox op uw boot of in de camper te voorzien. En via de zonnepanelen op het dak van uw cam-per heeft u `s avonds licht om nog even een boek te lezen. Kortom met een zonnepaneel op uw camper, boot of caravan kunt u nog meer genieten van uw vakantie of weekend weg omdat u vrij bent om te gaan en staan waar u wilt. Dit geldt natuurlijk ook voor alle andere situaties waarbij geen stroom voor handen is, zoals bijvoorbeeld uw tuinhuis of tent.


Waar moet u op letten als u zonnepanelen koopt?

De kwaliteit: een kwalitatief goed zonnepaneel met A klasse cellen kunnen na 10 jaar nog +90 % en na 25 jaar +80 % van het oorspronkelijke vermogen opbrengen. Ook moeten ze er netjes uitzien. Met Sikaflex heeft u de montage snel gedaan en kunt u meteen genieten van zonne-energie.

Kortom, zonnepanelen zijn eenvoudig in gebruik, snel te monteren en leveren veel voordelen.

U wilt graag de vrijheid proeven van zonne-energie, maar wat brengt een zonnepaneel gemiddeld op? Hieronder ziet u een tabel met de cijfers(dubbelclicken om de grafiek groter te zien):