Energie-Blog

André Jurres

Het Zeeuwse multi-utility bedrijf DELTA en NPG Energy hebben onlangs een exclusief akkoord ondertekend voor de ontwikkeling van 150 MW groene stroom productie in de Benelux voor de komende vijf jaar. De geschatte investering bedraagt minimaal 40 miljoen euro per jaar. In het kader van het samenwerkingsverband streven beide partijen naar een structurele en langdurige samenwerking van tenminste vijf jaar. De bedoeling is om projecten in duurzame energie uit te werken op industrieterreinen en gebouwen in België. Hierbij wordt de kennis en expertise van NPG Energy ingezet. 

NPG Energy

De focus van NPG Energy is om kleinschalige duurzame energieprojecten te ontwikkelen met een opgesteld vermogen tussen de 2 en 20 MW. NPG Energy is naast de ontwikkeling ook verantwoordelijk voor de exploitatie van de individuele projecten. 


DELTA in België

Vanwege de aantrekkelijke marktvoorwaarden in België participeert DELTA in dit project. Verder kunnen we de expertise en ervaring die we op doen met dit project straks ook inzetten voor duurzame energieprojecten in Nederland. Bijvoorbeeld zonnecentrales in Zeeland. Verder zijn we in België actief doordat we meerderheidsaandeelhouder van het Belgische afvalwerkingsbedrijf Indaver zijn. In ieder project is ruimte voor lokale investeerders en partners om mee te participeren. De eerste projecten in ontwikkeling zijn een zonnepanelenpark in Willebroek (3 MW) en een windmolenpark in St. Vith (10 MW)