Biografie

André Jurres (°1963) heeft een technische en een marketing achtergrond. Hij heeft meer dan 26 jaar professionele ervaring in de sectoren van media, multimedia, telecommunicatie en energie.

Aan het begin van zijn loopbaan specialiseerde hij zich in het management van multimedia en “turnkey” projecten, nadien was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling, bouw en uitbating van telecom operatoren in Frankrijk, Rusland en Nederland bij bedrijven zoals .TeliaSonera en Belgacom.

In november 2001 richtte André Jurres WattPlus/Essent Belgium op als nieuwe energieleverancier op de Belgische markt met de bedoeling om actief mee te werken aan een succesvolle vrijmaking van de markt.

Van september 2002 tot september 2006 was hij CEO van Essent Belgium.

Sinds 2007 is hij bezig met de ontwikkeling, financiering en uitbating van nieuwe duurzame energieprojecten als co-oprichter van NPG energy. Verder geeft hij advies aan verschillende beleidsmakers en politici in relatie tot energievraagstukken die moeten leiden tot een betere liberalisering.

Auteur van diverse studies zoals “Back to the Future”(over schone kolen technologieën en de prijs van onze kernenergie). Verder begeleid en investeert hij in diverse bedrijven. Sinds 2006 heeft André een energie blog waar wekelijks actuele thema’s worden in toegelicht( www.energie-blog.com )

André’s motto is: haal het maximum uit je dag!

EnglishNederlandsFrançaisDeutsch
by Transposh - translation plugin for wordpress

Archives

Polls

Gelooft u dat België en de regio's hun duurzame objectieven 2030 zullen halen?


View Results

Loading ... Loading ...